Et av de beste nettbrettene jeg har testet for jobbreiser er ikke laget av Lenovo eller Apple

0
14
microsoft-suface -pro-11th-edition-laptop-main Cesar Cadenas /ZDNET

ZDNETs viktige ting

Microsoft har laget et av de beste arbeidsnettbrettene i 2024 med 11. generasjons Surface Pro.
Det er en av de nye Copilot+ PC-ene som inneholder neste generasjons maskinvare, langvarig batteri og en fantastisk OLED-berøringsskjerm. som det kan være, fungerer ikke enhetens generative AI-funksjoner på samme nivå som resten av maskinens funksjoner.

Det har vært mye hype rundt Copilot+ PC-er. Da de først ble annonsert i mai, ble Microsoft vokst på hvor godt de presterer, hvordan de er bedre enn M3 MacBook Air, og alle de nye funksjonene de kommer med. Så langt ser det ut til at forbrukerne har reagert på hypen, i troen på at selskapet endelig klarte å lage en verdig Windows on arm-maskin.

Også: Jeg kjøpte den billigste Surface Pro Copilot+ PC-en – her er mine 3 takeaways som Windows-ekspert

Nylig hadde jeg muligheten til å prøve ut en av disse maskinene: Microsoft Surface Pro 11th Edition, og jeg hadde ett spørsmål i tankene når jeg gikk inn på den: lever den opp til hypen? Nå som jeg har hatt en sjanse til å teste den, kan jeg trygt si at enheten møter hypen på noen måter, og ikke på andre.

Se på Best Buy

Det starter med modellens maskinvare. Surface Pro huser Qualcomms nye Snapdragon X Elite, som, hvis man skal tro hypen, gjør denne bærbare datamaskinen til en “MacBook-killer”. Den fungerer sikkert godt nok. Nettlesere kjørte jevnt selv med avspilling av flere videoer og mange åpne faner. Førstepartsprogramvare og noen tredjepartsapper gjorde det også ganske bra.

Jeg hadde imidlertid noen problemer med å teste maskinvaren ordentlig. Snapdragon X Elite-brikkene er så nye at mange av de vanlige benchmark-testene vi bruker på ZDNET ikke fungerer etter hensikten ennå. Geekbench var en av de få som gjorde det, og fikk en poengsum på 14.564, og plasserte prosessoren over M3 MacBook Air, men under M3 MacBook Pro. Selv om dette antyder at den nye Surface Pro er bedre enn Apples maskinvare, er det vanskelig å si noe om det uten skikkelig testing.

microsoft surface pro Kyle Kucharski/ZDNET

Vi må vente til utviklerne oppdaterer benchmark-programvaren for å få et bedre bilde. I tillegg, ettersom Windows slipper ytterligere oppdateringer for å optimalisere ytelsen med de nye brikkene, vil vi se økt effektivitet og ytelse i løpet av de neste månedene.

Også: Jeg prøvde Microsofts ny Surface Laptop Copilot+ PC og den slo min MacBook Air på tre måter

Angående tredjepartsapper' ytelse på de nye Copilot+ PC-ene, har du kanskje hørt at noen er trege, feilaktige eller ikke fungerer i det hele tatt. Heldigvis lar Microsofts Prism-emulator slike apper kjøre på Windows på arm-PCer (i likhet med hvordan Apples Rosetta lar deg kjøre ikke-innfødte apper på MacOS), selv om ikke alt fungerer perfekt ennå. 

Som en Copilot+ PC er AI-egenskapene en stor del av enhetens trekkplaster. Men i praksis syntes jeg de fleste av de umiddelbart tilgjengelige funksjonene var litt skuffende. Innholdet fra Cocreator AI-bildegeneratoren var av lav kvalitet. Direkteteksting var treg og ofte unøyaktig. Studio Effects, derimot, var ganske bra. Den forbedrer det allerede fantastiske 1440p webkameraet ved å forbedre belysningen i videosamtaler, sentrere kameraet og bl.a. gjøre bakgrunnen uskarp.

Når vi snakker om arbeid, vil profesjonelle brukere bli forelsket i den nydelige PixelSense Flow-berøringsskjermen. Det er en 13-tommers OLED-skjerm som pumper ut en bildeoppløsning på 2880 x 1920 piksler. PixelSense har til og med en oppdateringsfrekvens på 120Hz for fløyelsmyke bilder. Og med alle programvareforsterkerne er bildekvaliteten intet mindre enn fantastisk.

Også: Den beste 2-i-1 bærbare datamaskinen for arbeid jeg har testet, er ikke av Lenovo eller HP

strong>

Høyttalersystemet på Surface Pro var også overraskende bra, ettersom jeg fullt ut forventet tynt lyd, men utgangen har en fin bass. Sjåførene vil ikke fylle rommet, men du kan se en film og føle at du er en del av handlingen.

microsoft-suface-pro-11th-edition-laptop-keyboard Cesar Cadenas/ZDNET

Tilbehør spiller også en viktig rolle i Surface Pro-økosystemet. Jeg hadde muligheten til å prøve ut Surface Slim Pen og Flex-tastaturet; begge deler jeg likte godt. Tastaturet på nettbrett har en tendens til å være av lav kvalitet etter min erfaring, så jeg hadde ikke forventet mye, men Microsoft gjorde en god jobb med dette tastaturet. Den nye generasjonen har en kraftigere design laget av karbonfiber, noe som resulterer i et lett, men solid produkt som gir en fantastisk skriveopplevelse.

Når det gjelder pennen, elsket jeg nøyaktigheten. Tilbehøret klarte perfekt å følge min slurvete skriving på skjermen, og det presisjonsnivået strekker seg til illustrasjon. Hvert penselstrøk, hver skribleri er nøyaktig fremstilt. Den flate enden av pennen er også en praktisk knapp. Dobbelttrykk på den åpner en konfigurert app for umiddelbar tilgang.

surface-pro-2 Kyle Kucharski/ZDNET

Og for en av de beste egenskapene til denne bærbare datamaskinen: batterilevetiden er helt fenomenal. Jeg utførte vår vanlige test med å kjøre en YouTube-livestream på 720p og 50 prosent lysstyrke. Som topp varte Surface Pro i underkant av 13 timer på en enkelt lading. Det er bare sjenert av Microsofts påståtte 14-timers batterilevetid. I praktisk bruk er dette en enhet som enkelt vil vare flere dager på en enkelt lading. 

ZDNETs kjøpsråd

Microsofts Surface Pro 11. utgave er en fantastisk datamaskin for profesjonelle artister som ønsker en høyytelsesmaskin med en strålende skjerm. Tiden med Windows on Arm bærbare datamaskiner er endelig her, og jeg kan ikke vente med å være en del av den. 

Prisene for enheten starter på $999,99. Min vurderingsenhet med 12-kjerners Snapdragon X Elite-brikkesett, 16 GB RAM og 1 TB SSD koster 1699 dollar. Det er imidlertid viktig å merke seg at disse prisene er uten tilbehør som Flex-tastaturet. De koster ekstra, og de er ikke akkurat billige, med Flex-tastaturet og Slim Pen-kombinasjonen som kjører $449.