Hvordan bruke Claude (og hvordan det er forskjellig fra ChatGPT)

0
10
Claude nettstedSkjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

De fleste er nok kjent med OpenAIs ChatGPT, Microsofts Copilot og til og med Googles Gemini, men disse er ikke de eneste AI-chatbotene i byen. En annen chatbot med avanserte funksjoner er Claude. Claude ble utviklet av oppstarten Anthropic med kunstig intelligens, og ble oppdatert til versjon 3.5 i juni 2024.

Denne siste versjonen kan behandle opptil 200 000 ord samtidig, en nyttig bragd hvis du trenger hjelp til å fordøye en transkripsjon, rapport eller annet langt tekststykke. Du kan laste opp en rekke filer til Claude, og den vil oppsummere dem eller svare på spørsmål om spesifikke datapunkter. Claude kan også analysere nettsider og andre filer; bare kopier og lim inn innholdet.

Også: 4 ting Claude AI kan gjøre som ChatGPT ikke kan

Claude er opplært på de nyeste sanntidsdataene, slik at den kan svare på spørsmål om aktuelle hendelser og emner. Utover nettstedet og iPhone-appen, er AI-chatboten tilgjengelig som en app for Slack, der den kan svare på spørsmål og lage innhold for deg og dine andre Slack-brukere. Den nye versjonen er også ment å gi mer detaljerte svar, færre skadelige svar, bedre kode og generelt raskere ytelse enn forgjengeren.

Claude 3.5 er tilgjengelig gratis på Claudes nettsted, i iOS-appen , og via Pro- og Team-versjonene av abonnementsproduktet.

Hvordan bruke Claude til å generere innhold

1. Logg inn på nettstedet

For å komme i gang, bla til Claudes nettside. Skriv inn e-postadressen du vil bruke for Claude, og klikk deretter på knappen for "Fortsett med e-post." Sjekk e-posten din for den midlertidige påloggingskoden som er sendt til deg. Kopier og lim inn koden på påloggingssiden, og klikk deretter på knappen for "Fortsett med påloggingskode." Du bør da se chat-skjermen, der du kan begynne å sende inn spørsmål og forespørsler.

Logg inn på nettstedet Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

2. Still ditt første spørsmål

Dykk inn ved å skrive et spørsmål eller forespørsel ved forespørselen. Klikk på høyre pilknapp for å sende den. Claude bør deretter levere svaret sitt.

Still ditt første spørsmål Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

3. Prøv spørsmålet på nytt

Nederst i svaret er en Prøv på nytt-knapp. Klikk på den knappen hvis du ikke er fornøyd med svaret og vil gi Claude en ny sjanse. Du kan fortsette å prøve på nytt til du får et svar du liker.

Prøv spørsmålet på nytt Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Også: Deepfake-deteksjon i sanntid: Hvordan Intel Labs bruker AI for å bekjempe feilinformasjon

4. Kopier eller ranger svaret

Nederst i hvert svar er også en Kopier-knapp. Klikk på den knappen, og du kan lime inn svaret et annet sted. Du kan rangere svaret med tommel opp eller tommel ned. Hvis du velger en tommel ned, kan du også rapportere et problem med svaret. Et tilbakemeldingsvindu bør be deg velge en årsak til den negative rapporten – feil, skadelig innhold eller annet. Du kan også gi detaljer om hva du syntes var utilfredsstillende med svaret.

Kopier eller ranger svaret Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET< /figur>

5. Fortsett samtalen eller start en ny

Hvis du vil fortsette samtalen, skriv inn og send inn et nytt spørsmål eller forespørsel ved forespørselen og vent på svaret. For å starte en ny samtale, klikk på "Start ny chat" knappen øverst til venstre.

Fortsett samtalen eller start en ny skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

6. Still spørsmål om aktuelle hendelser

Du kan spørre Claude om nyere emner, og det vil gi den nyeste informasjonen. Spør for eksempel Claude navnet på den nåværende amerikanske presidenten, og den skal svare riktig med Joe Biden.

Still spørsmål om aktuelle hendelserSkjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Også: Hvordan pålitelig generativ AI kan forbedre den tilkoblede kundeopplevelsen

7. Oppsummere en nettside

Trenger du å oppsummere en lang nettside? Claude kan hjelpe. Kopier og lim inn sidens tekst ved å gå til siden og velge og kopiere alt innholdet (i Windows, trykk Ctrl+A og deretter Ctrl+C; på MacOS, trykk Kommando+A og deretter Kommando+C).

Summer opp en nettside Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

8. Lim inn innholdet på siden

Gå tilbake til Claude, klikk i ledeteksten og lim deretter inn innholdet fra siden (på Windows, trykk Ctrl+V; på MacOS, trykk Kommando+V). Du kan nå be Claude om å oppsummere informasjonen på siden eller stille spesifikke spørsmål om innholdet.

Lim inn innholdet på siden Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

9. Oppsummer opplastede filer

Du kan også be om et sammendrag av dokumenter og andre filer ved å laste dem opp. Claude godtar maksimalt fem filer om gangen, hver av dem er ikke større enn 10 MB. Funksjonen støtter en rekke filtyper, inkludert PDF, TXT, CSV, DOCX, PPTX, RTF, HTML og CSS. Claude håndterer ikke Excel-regneark, men du kan konvertere et til en CSV-fil og laste det opp.

Når du blir bedt om det, klikker du på bindersikonet og velger filen eller filene du vil laste opp. Start med å be Claude om å oppsummere filen. Deretter kan du stille et mer spesifikt spørsmål om informasjonen i filen. Etter å ha skrevet inn søket ved ledeteksten, klikk på høyrepilen. Claude bør analysere filen og svare på forespørselen din.

Hvis du for eksempel laster opp en CSV-fil som inneholder navn og adresser, kan du stille et spesifikt spørsmål om dataene, for eksempel hvilke personer som bor i New York, og Claude bør gi et svar.

Summer opp opplastede filer skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Også: Alle vil ha ansvarlig AI, men få mennesker er det gjøre noe med det

10. Få tilgang til tidligere chatter

Claude holder styr på tidligere samtaler, slik at du kan se, gi nytt navn og slette dem. Klikk på Åpne meny-knappen øverst til venstre. Chat-siden skal vise navnene på tidligere samtaler.

skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET Få tilgang til tidligere chatter

11. Se en chat

Klikk på en bestemt chat for å se den. Herfra kan du fortsette samtalen hvis du ønsker det.

Se og fortsett en tidligere chat skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

12. Gi nytt navn til eller slett en samtale

For å administrere en samtale, klikk på navnet øverst. Fra menyen kan du gi nytt navn til samtalen eller slette den helt.

Gi nytt navn til eller slett en samtale skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET< /figure>

Også: Dette er mine 5 favoritt AI-verktøy for jobb

13. Få mer informasjon

For å finne ut mer informasjon om Claude, klikk på profilikonet ditt nederst til venstre og velg Hjelp & Brukerstøtte. Den resulterende nettsiden bør tilby artikler og råd for å hjelpe deg å få mest mulig ut av Claude.

Få mer informasjon skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET