Hvordan bytte fra en Microsoft-konto til en lokal konto, og triks for å unngå en Microsoft-konto

0
13

Windows 11 desktop Skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

Microsoft har nok en gang revidert en nettside som forklarer hvordan man administrerer en Windows-konto, men denne gangen til det bedre. Bare to uker etter å ha fjernet instruksjonene om hvordan du bytter fra en Microsoft-konto til en lokal konto, har selskapet på magisk vis gjenopprettet denne informasjonen, slik Neowin oppdaget.

Disse trinnene hadde vært en del av siden inntil nylig. En versjon av siden fra 12. juni sett av Tom's Hardware, med tillatelse fra Wayback Machine, inneholdt instruksjonene for å bytte fra en Microsoft-konto til en lokal konto. Disse trinnene forsvant 17. juni uten noen forklaring fra Microsoft, bare for å komme tilbake en gang i helgen.

Den aktuelle siden prøver å forklare hvordan du legger til, fjerner og på annen måte administrerer en konto for å logge på Windows. Sletting av disse instruksjonene utløste kritikk fra bekymrede Windows-brukere og flere medier, noe som sannsynligvis skapte unødig oppmerksomhet som Microsoft ikke hadde forutsett. Jeg sendte en e-post til Microsofts PR-folk 26. juni og spurte hvorfor informasjonen ble fjernet, men fikk aldri noe svar. Likevel kan tilbakeslaget ha fått Microsoft til å stille tilbake informasjonen.

Også: Windows 11 slår nå på sikkerhetskopiering av OneDrive-mapper uten din tillatelse

Samtidig har Microsoft lagt til et par nyttige nye seksjoner på siden. En del forklarer hvordan du endrer eller tilbakestiller PIN-koden i Windows, mens en annen prøver å hjelpe deg med å endre passordet ditt, enten for en Microsoft-konto eller en lokal konto.

Microsoft har kjempet hardt for å presse folk til å logge på Windows med en Microsoft-konto, og hevder at den er overlegen over en lokal. På den tidligere og nye versjonen av støttesiden sin, angir selskapet en slik konto som å muliggjøre “sømløs integrasjon av Microsoft-tjenester, forbedret sikkerhet og synkronisering på tvers av enheter, i motsetning til en lokal konto.”

Ja, en Microsoft-konto gir visse fordeler, spesielt hvis du eier mer enn én Windows-datamaskin. For det første kan du synkronisere Windows-temaet ditt og andre innstillinger på tvers av forskjellige enheter. Det kreves også en Microsoft-konto hvis du vil bruke OneDrive til å sikkerhetskopiere og synkronisere filene dine. I tillegg kan du bruke den samme kontoen til å logge på Windows, Microsoft 365, Microsoft Store og Xbox Live.

Når det er sagt, kommer en Microsoft-konto også med visse personvern- og sikkerhetsulemper. Microsoft bruker denne typen kontoer til å overvåke og målrette aktivitetene dine i og utenfor Windows for å selge deg produktene og tjenestene. Det er derfor selskapet kjemper så hardt for å styre deg mot dette alternativet. Dette bringer oss til taktikken Microsoft bruker for å begrense eller fjerne valget ditt over hvilken type konto du skal bruke.

Også: Windows 11-oppsett: Hvilken brukerkontotype bør du velge?

I Windows 10 Pro-oppsettet kan du fortsatt velge en lokal konto, men Microsoft bruker villedende sjargong for å fraråde deg, og beskriver en lokal konto som en "frakoblet konto" og en som tilbyr en "begrenset opplevelse." Et slikt språk får det til å høres ut som om du ikke kan gå på nett hvis du velger en lokal konto, noe som er tull. Windows 10 Home tilbyr ikke noe lokalt alternativ, så du må faktisk lure det ved å koble PC-en fra internett.

For Windows 11-oppsettet kaller Microsoft inn de store kanonene. Det er ingen skjerm eller meny for å velge en lokal konto. I stedet blir du bedt om å logge på med Microsoft-kontoen din under oppsettet. Hvis du ikke har en, er ditt eneste valg å lage en på stedet. Oppsettskjermen lar deg ikke fortsette med mindre du bruker en Microsoft-konto.

Tidligere kunne du prøve visse triks for å sette opp en lokal konto. Det mest kjente var å angi en ikke-fungerende e-postadresse for kontoen din, for eksempel a@a.com. Siden den adressen er ugyldig, vil Windows 11 gi en feilmelding og ta deg til en skjerm der du kan opprette en lokal konto.

Også: De beste Windows-bærbare datamaskinene du kan kjøpe: Ekspert testet og vurdert

Det trikset fungerer ikke lenger. Hvis du skriver inn en ugyldig adresse, kommer du stadig tilbake til skjermen og insisterer på at du oppgir en adresse for en Microsoft-konto. Betyr dette at du er uheldig hvis du vil bruke en lokal konto? Nei, det finnes fortsatt et par løsninger.

Et triks er å koble PC-en fra internett. Under det første oppsettet, før du kommer til kontoskjermen, trykker du Shift+F10 for å åpne en ledetekst. Skriv oobebypassnro ved ledeteksten. PC-en din starter på nytt, og plasserer deg tilbake til Windows 11-oppsettet. Fortsett der du slapp, men sørg for at du fortsatt er frakoblet. Kontoskjermen bør da be deg om å skrive inn navnet ditt for å fortsette med en lokal konto.

Et annet triks er å bruke et gratis tredjepartsverktøy kalt Rufus. Rufus er designet for å installere eller kjøre Windows fra en USB-pinne, og lar deg fjerne kravene til en nettbasert Microsoft-konto og automatisk opprette en lokal konto med et spesifikt brukernavn. Jeg har brukt Rufus mange ganger for å kjøre og installere Windows. Det er et hendig verktøy.

Også: Jeg testet den billigste Surface Pro Copilot+ PC-en i en uke, og den erstattet enkelt min daglige driver

< p>Ellers kan du fortsatt sette opp Windows 11 med en Microsoft-konto og deretter bytte til en lokal. Bare gå til Innstillinger, velg Kontoer og gå til “Din info” skjerm. Klikk på alternativet for å "Logg på med en lokal konto i stedet" og følg trinnene for å bytte.

Til syvende og sist skal Windows-brukere ikke trenge å utføre triks for å sette opp sin foretrukne kontotype. Alternativet skal være lett tilgjengelig og tilgjengelig. Dette er nok et tilfelle av at Microsoft fjerner brukervalg, lar folk irritere og setter selskapet i et dårlig lys.