Windows Notisblokk får stavekontroll og autokorrektur, etter 41 år

0
13
notepad= Artie Beaty/ZDNET

Etter mer enn fire tiår får Windows Notisblokk en betydelig oppdatering.

Det enkle tekstredigeringsprogrammet ble først utgitt i 1983 i MS-DOS, og er før Windows og har vært tilgjengelig i alle versjoner av operativsystemet siden 1985 Programmet har stort sett holdt seg uendret gjennom årene, men nå får det endelig stavekontroll og autokorrigeringsfunksjoner.

Microsoft kunngjorde funksjonene tilbake i april, og lanserte dem først til Windows Insiders. Ifølge Tom's Hardware er den nye Notisblokken nå tilgjengelig for alle Windows 11-brukere.

Også: De beste notatbrettene du kan kjøpe: Eksperttestet

Funksjonene fungerer akkurat som i andre tekstbehandlere eller tekstredigeringsapper. Notisblokk understreker feilstavede ord i snirklet rødt, og du kan høyreklikke på dem hvis du vil se forslag til riktig stavemåte. Det er også et autokorrekturalternativ som fikser feil mens du skriver, du kan ignorere en flagget feilstaving for et helt dokument, og du kan legge til egendefinerte ord i den innebygde ordboken.

For mange mennesker , verdien av Notisblokk er at det er en nedstrippet tekstredigerer. Den åpner seg umiddelbart, fungerer raskt og er perfekt for å skrive ned notater. Windows 11 har brakt flere endringer i Notisblokk, inkludert et mørkt tema, autolagring, AI med Copilot og faner, men det er fortsatt veldig grunnleggende sammenlignet med andre alternativer.

Fremover vil Notisblokk ha autokorrigering og stavekontroll aktivert som standard. Hvis du heller vil beholde Notisblokk i sin mest minimale form, kan du slå av disse funksjonene i innstillingsmenyen eller deaktivere dem for visse filtyper. Faktisk bør stavekontroll automatisk slås av for visse filtyper knyttet til koding.

For omtrent et år siden annonserte Microsoft at de trekker tilbake Notepads tekstbehandlingsmotpart, WordPad. I likhet med Notepad har dette programmet vært til stede på Windows-datamaskiner i minst 30 år. Microsofts injeksjon av disse siste funksjonene betyr at, i motsetning til WordPad, er Notepad kommet for å bli.